VSA Hellas

  • Αυξήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
  • Επαναφορά του μεγέθους της γραμματοσειράς
  • Μειώστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
Αρχική σελίδα Προγράμματα Καλλιτεχνικές ομάδες
Καλλιτεχνικές ομάδες


ΕΝΑΣ ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΛΑΡΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μάιος 2013 18:43
 

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ

Σκηνή από το πανδοχείο
Υπόκλιση τέλους της παράστασης στο Ευγενίδειο Ίδρυμα
Το παλάτι καίγεται
Η Γρούσα φεύγει με το μωρό
Ο δικαστής χορεύει
Σκηνή στο δικαστήριο
eisodos-vasileon-web
Σκηνή από το πανδοχείοΕνας εύσωμος νέος με σκούρα ρούχα και άσπρη μεγάλη ποδιά κρατάει με τα δύο του χέρια μία μικρή στίβα κουβέρτες τις οποίες δίνει σε τρεις γυναίκες. Οι δύο είναι ντυμένες με γούνινα παλτά και καπέλα ενώ η τρίτη φοράει πιο απλά ρούχα και κρατάει ένα κουκουλωμένο μωρό στην αγκαλιά. Και οι τρεις τους κοιτάζουν τον νέο άνδρα έκπληκτες

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 17:46
 

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση:

 

«ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ»

 

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 (ώρα: 10:30 π.μ.)

και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 (ώρα: 7:00 μ.μ.)

 

στον Πολυχώρο «Αννα & Μαρία Καλουτά»-

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Οι ηθοποιοί και οι μουσικοί της παράστασης είναι νέοι με νοητική υστέρηση και πολλοί εθελοντές, που προετοιμάζουν την δουλειά τους με την καθοδήγηση επαγγελματιών καλλιτεχνών.

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της Στέλλας Μπραϊμάκη, μέλους της ομάδας

 

Η παράσταση γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με την φιλοξενία του ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2013 17:29 Διαβάστε περισσότερα...
 

Μουσικοθεατρική Ομάδα

Φωτο Η ομάδα πριν την πρόβα. Η μουσικοθεατρική ομάδα ετοιμάζεται για πρόβα.  Τα μέλη της καθισμένα σε κύκλο πάνω σε χαλί με τα πόδια τεντωμένα μπροστά χωρίς παπούτσια. Κάποια παιδιά έχουν Σύνδρομο Down. Μια κοπέλα είναι καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ένα παιδί σηκώνει με το πόδι του ένα ψάθινο καπέλο.Η μουσικοθεατρική ομάδα «Της Δάφνης 8 Τα Καμώματα» μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς λειτουργίας είναι ένας άτυπος θίασος, που αριθμεί από 15 έως 20 μέλη με ή χωρίς νοητική υστέρηση. Έχει ανεβάσει πολλές μουσικοθεατρικές παραγωγές που παρουσίασε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 

"...OΤΙ...ΣΥΜΒΕΙ..."

σπρόμαυρη αφίσα που έχει στο κέντρο μία φηρημένη μορφή χορεύτριας. το σχέδιο παισιώνεται από πληροφορίες που αναφέρονται και στο άρθρο.


Η Oμάδα Αυτοσχεδιασμού της VSA Hellas & της ΑΣΚΤ παρουσίασε την Αυτοσχεδιαστική Παράσταση  «...Ό,τι...Συμβεί…»

μία παράσταση όπου όλα είναι ανοιχτά, όλα επιτρέπονται και δημιουργούνται συλλογικά στο παρόν.

Το “...ό,τι... συμβεί..” που συνέβει για έκτη φορά στην Αθήνα, συνέβη για πρώτη φορά στο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα) εγκαινιάζοντας το μήνα «Ραντεβού με το Σώμα» την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 9 το βράδυ

μοναδικό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως συμβαίνει πάντα. 

Συμμετέχουν εικαστικοί, μουσικοί, χορευτές αλλά και άνθρωποι κάθε ιδιότητας χρησιμοποιώντας τεχνικές αυτοσχεδιασμού.
Με αφετηρία το πως αισθανόμαστε εκείνη τη στιγμή  κινούμαστε στο χώρο χρησιμοποιώντας τα ερεθίσματα του παρόντος και οδηγούμαστε στο να επιτρέψουμε να ξετυλιχθεί μία πορεία που συνεχώς μεταλλάσσεται και εξελίσσεται παραμένοντας πάνω από όλα αληθινή και ανοιχτή στο «ό,τι...συμβεί». Το εγχείρημα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη πειραματιζόμενο στην επί τόπου δημιουργία.

Αποτελεί συνεργασία της Very Special Arts Hellas (Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) με φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Σύλληψη/επιμέλεια: Αγγελική Παπαδάτου Σχεδιασμός Φώτων: Αποστόλης Στράντζαλης

Συμμετοχή Εκτέλεση: Μάριος Αποστολίδης,  Στέλιος Γιαννουλάκης, Μαρία Κοντοβά, Ειρήνη Κουρούβανη, Κυβέλη Λιγνού, Ιωάννα Μαθοπούλου, Μαρία Μεθυμάκη, Σταυρούλα Μορακέα, Γιώργος Παλαμάρης,  Αλέκος Παπακώστας, Χριστίνα Τσακουμάκου, Ειρήνη Τσιμπραγού, Μιχάλης  Φωτάκης

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2012 18:05
 

Ομάδα Εικαστικών

Φωτο Η ομάδα ετοιμάζει τα σκηνικά της παράστασης. Τα μέλη της ομάδας εικαστικών – νέοι με νοητική υστέρηση – κάθονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και ζωγραφίζουν με πινέλα πάνω σε διάφορα υλικά. Όρθιος ο υπεύθυνος της ομάδας δίνει οδηγίες.Η ομάδα λειτουργεί σταθερά από τον Οκτώβριο του 1994 κυρίως με μέλη που έχουν νοητική υστέρηση. Κατευθυνόμενη από εμπνευσμένους εικαστικούς έχει δουλέψει με πολλές και διάφορες τεχνοτροπίες και υλικά,

Διαβάστε περισσότερα...
 

Ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού

Φωτο Δύο χορευτές κάνουν πρόβα για την παράσταση Fotosoma. Ενας χορευτής πάνω σε χορευτικό αμαξίδιο έχει γείρει το πάνω μέρος του σώματός του και κοιτάζει μπροστά. Τα χέρια του ακουμπούν στο πάτωμα. Πάνω στην πλάτη του είναι ξαπλωμένη στο πλάι μία χορεύτρια. Τα πόδια της είναι στον αέρα και το κεφάλι της με κλειστά μάτια είναι γερμένο επάνω του.

Η ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2003. Τα μέλη της είναι ενήλικα άτομα με ή χωρίς κινητική αναπηρία που έχουν σχετική εμπειρία στο χορό και δουλεύουν  υπό την καθοδήγηση μίας υπεύθυνης  χορεύτριας-χορογράφου.

Στόχος των μελών της ομάδας είναι να γνωριστούν καλύτερα με την τέχνη της κίνησης και να χορέψουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού

Φωτο Στιγμιότυπο από τη δουλειά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού. Μπροστά σε ένα ασπρόμαυρο παραβάν 5 κορίτσια και ένα αγόρι κάνουν όρθιοι σε κύκλο, απλές χορευτικές κινήσεις ενώ η υπεύθυνη τους βοηθάειΕίναι η νεώτερη καλλιτεχνική ομάδα της VSA Hellas. Ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2008 και δέχεται εφήβους και ενήλικες με αναπηρία. Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο τη συνεχή ανανέωση των προγραμμάτων μας τόσο στις ιδέες όσο και στους ανθρώπους μετά από τη διαπίστωση ενός έντονου ενδιαφέροντος από εφήβους να ασχοληθούν με το θέατρο.

Διαβάστε περισσότερα...