VSA Hellas

  • Αυξήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
  • Επαναφορά του μεγέθους της γραμματοσειράς
  • Μειώστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
Αρχική σελίδα Ποιοι είμαστε

25 years of VSA Hellas

 

03 final copyA nonprofit organization for people with disabilities with sole aim, their right to artistic expression and participation in cultural events of the country, was established about 25 years ago for the first in Greece. Very Special Arts – Greek Organization of Art Programs for Persons with Disabilities constituted the Greek member of VSA The International Organization on Arts and Disability with numerous members in every corner of the world.

After 25 years of continuous action it remains one of the most, non US, active members of the global organization implementing high quality art programs that seek to enrich the lives of people with disabilities and provide opportunities to create and participate in the cultural community.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Σχετικά με την οργάνωση Καταστατικό

H VERY SPECIAL ARTS HELLAS είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα συμμετοχής στον πολιτισμό και εμπλουτίζει τη ζωή τους με ευκαιρίες για καλλιτεχνική δημιουργία. Η Very Special Arts Hellas είναι το αντεπιστέλλον μέλος για την Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης VSA INTERNATIONAL ORGANIZATION ON ARTS AND DISABILITY και διατηρεί στενές σχέσεις με την μητέρα οργάνωση και πολλά άλλα κράτη μέλη. Η VSA ιδρύθηκε το 1974 από την Πρέσβειρα Jean Kennedy Smith και σήμερα αποτελεί τμήμα του πολιτιστικού - εκπαιδευτικού ιδρύματος JOHN F. KENNEDY CENTER FOR THE PERFORMING ARTS στην Ουάσιγκτον. Το διεθνές της δίκτυο σήμερα εκτείνεται σε πάνω από 60 χώρες και εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπων με αναπηρία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 18:03 Διαβάστε περισσότερα...
 

Φιλοσοφία - Στόχοι

H VERY SPECIAL ARTS HELLAS στηρίζει τη δράση της στις παρακάτω αρχές που έχουν ως κοινό παρανομαστή την πίστη στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου και στο δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες:
  • Η Τέχνη είναι μία αρχέτυπη και πανανθρώπινη γλώσσα με την οποία ο άνθρωπος εκφράζει τις σκέψεις, τις ιδέες, τα αισθήματα, τις λαχτάρες και τους φόβους του.
  • Η επαφή με την τέχνη οδηγεί στην αισθητική συγκίνηση και στην καλλιέργεια, ενώ συγχρόνως ψυχαγωγεί, εμπλουτίζει και εκλεπτύνει τον ψυχικό μας κόσμο.
  • Η Τέχνη ωθεί τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους προσωπικούς τους φραγμούς και χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους πολιτισμούς και τις γενεές.
  • Κάθε άνθρωπος με αναπηρία, σε κάθε ηλικία, δικαιούται να απολαμβάνει την τέχνη και να συμμετέχει, ως δημιουργικός καλλιτέχνης, ισότιμα σ’ αυτήν.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2010 20:38 Διαβάστε περισσότερα...
 

Ιστορική αναδρομή

Από την αρχή της άτυπης ίδρυσής της το 1988, η VERY SPECIAL ARTS HELLAS λειτουργεί καθημερινά γραφείο που πέρα από την οργάνωση και υλοποίηση των διαφόρων προγραμμάτων, διατηρεί συνεχή επαφή με φορείς και άτομα από το χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της αναπηρίας και αποτελεί το συνδετικό κρίκο πληροφόρησης και προβολής πολλών αντίστοιχων προσπαθειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της VSA Hellas ήταν οι ακόλουθοι:

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2014 20:01 Διαβάστε περισσότερα...
 

Συνεργάτες και Συμβούλιο των Εταίρων

 Η VERY SPECIAL ARTS HELLAS  επιδιώκει τη μόνιμη συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς  και  επιλέγει με πολλή προσοχή τους συνεργάτες της,  οι οποίοι είναι μόνιμοι, έκτακτοι και εθελοντές. Τα κριτήρια επιλογής είναι είτε οι ειδικές τους γνώσεις είτε η ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για να μάθουν από τον κόσμο της αναπηρίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Οκτώβριος 2014 22:11 Διαβάστε περισσότερα...
 

Πόροι

Η VERY SPECIAL ARTS HELLAS προσφέρει τις υπηρεσίες της ΔΩΡΕΑΝ . Η υλοποίηση των προγραμμάτων της υποστηρίζεται κατά περίπτωση από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Πολιτισμού, Το Υπουργείο Εργασίας, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και σε μικρότερο ποσοστό, από Δήμους. Επίσης, διάφορες δράσεις πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση από Ιδρύματα και από ιδιώτες χορηγούς.

Διαβάστε περισσότερα...
 


Choose Your Language