VSA Hellas

  • Αυξήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
  • Επαναφορά του μεγέθους της γραμματοσειράς
  • Μειώστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις Αλλαγή της επωνυμίας της Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε ARTOGHETHER – Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία
Print

Αλλαγή της επωνυμίας της Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε ARTOGHETHER – Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία

 

 Η Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

αλλάζει όνομα και

σας συστήνεται εκ νέου ως

ARTOGETHER – Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία.

 
Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Very Special Arts Hellas – Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες χάρη στην προσφορά μιας μικρής ομάδας ανθρώπων από το 1990 έως σήμερα υπηρετεί αδιάλειπτα τον στόχο της, να προσφέρει στα άτομα με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες καλλιτεχνικής δημιουργίας και συμμετοχής στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Όλα αυτά τα χρόνια έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διεύρυνση της πρόσβασης στην τέχνη των ατόμων με αναπηρία και έχει λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε φορείς και άτομα από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της αναπηρίας μέσα από πλήθος δράσεων, τις οποίες παρέχει δωρεάν. 


 
Σήμερα, μέσα στους κόλπους του φορέα λειτουργούν τέσσερις καλλιτεχνικές μεικτές (με και χωρίς αναπηρία) ομάδες νέων ενηλίκων: μουσικοθεατρική, χορού, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών. Παράλληλα ο φορέας διοργανώνει ξεναγήσεις για ομάδες ατόμων με αναπηρία σε μουσεία και σε άλλους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους και περιστασιακά συνεχίζει το επιτυχημένο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων μέσα σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης με κοινές δραστηριότητες μελών των ομάδων του και μαθητών των σχολείων.


Από την ίδρυσή της, η VSA Hellas συνδέεται με την VSA – The International Organization on Arts and Disability (Washington) και αποτελούσε μέρος του διεθνούς δικτύου της σαν αντεπιστέλλον μέλος (affiliate member). Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών συμμετείχε και διακρίθηκε σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις της VSA.

To 2011 η VSA International συγχωνεύθηκε με το Kennedy Center of Performing Arts και συνέχισε τη δράση της ως Department of VSA and Accessibility.


Τελικά, ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις καταργήθηκε το Δίκτυο των κρατών/μελών (affiliates) ως είχε, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των τέως μελών από τη χρήση του λογότυπου και του ονόματος VSA - Very Special Arts.

 
Έτσι, μετά από 30 χρόνια πορείας, ο φορέας οδηγήθηκε αναγκαστικά στην αναζήτηση νέου ονόματος. 


Κάθε αλλαγή υποδηλώνει ένα νέο ταξίδι με σκοπό και κατεύθυνση και αυτή ακριβώς η δημιουργική διαδικασία είναι που απαιτεί ενίοτε τον επαναπροσδιορισμό μιας διαδρομής. Κρατώντας, λοιπόν, τη φιλοσοφία και τις αξίες μας υιοθετήσαμε το νέο μας όνομα:

 

ARTOGETHER 

Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία

Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία: Γιατί τονίζει τη δέσμευσή μας στη συμπερίληψη και στην προώθηση μεικτών δράσεων ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Γιατί θέλουμε έναν κόσμο όπου δεν θα έχει σημασία αν είσαι άτομο με ή χωρίς αναπηρία.

 

ARTOGETHER: Γιατί πιστεύουμε πως τα άτομα με και χωρίς αναπηρία μπορούν (και πρέπει) να συνυπάρχουν και να «συνδημιουργούν» και γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι «η τέχνη σπάει φραγμούς, ενώνει ανθρώπους», υπερβαίνει όρια και σύνορα και χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις γενιές. Γιατί όλα τα άτομα με και χωρίς αναπηρία έχουν ανάγκη και δικαίωμα στη δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση. 

 

Αγγλικός διακριτικός τίτλος. Γιατί, ενώ το κέντρο βάρους είναι στην Ελλάδα, επιμένουμε σε μια διεθνή προοπτική.

 
Τέχνη λοιπόν μαζί, για όλους και από όλους. Αυτό είναι που θέλουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. 
 
 

ARTOGETHER
ΤΕΧΝΗ ΑΤΟΜΩΝ 
ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
(Πρώην VSA Hellas)

email:  CLOAKING "> CLOAKING
artoget.gr
210 7710847
Δάφνης 8, Ζωγράφου 157 72