VSA Hellas

  • Αυξήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς
  • Επαναφορά του μεγέθους της γραμματοσειράς
  • Μειώστε το μέγεθος της γραμματοσειράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»

tttΣτο πλαίσιο του διετούς έργου "Ταξιδεύοντας την Τέχνη" της Very Special Arts Hellas, το οποίο πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αφιλοκερδή συμμετοχή του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ανακοινώνεται το κάλεσμα εθελοντών για την συμμετοχή στην Α Φάση του έργου - Υποέργο Α.2 με διάρκεια Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2018.

Συγκεκριμένα οι εθελοντές θα πλαισιώσουν την Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Διοίκησης Έργου. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα συνάψουν με τη VSA συμφωνητικό εθελοντικής συνεργασίας κι έκαστο θα προσφέρει εβδομαδιαίως 4 ώρες εθελοντικής διοικητικής εργασίας στους χώρους του Φορέα, Δάφνης 8, Ζωγράφου, στις υποδράσεις:

1. Έρευνα εικαστικών με αναπηρίες της Ελληνικής Επικράτειας και Σύσταση Μητρώου Εικαστικών με Αναπηρίες
2. Σύσταση Μητρώου Δομών για την Αναπηρία και την Τέχνη
3. Σύσταση Μητρώου Φορέων Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης

Η διάρκεια της συνεργασίας θα είναι τετραμηνιαία, συνολικής διάρκειας 60 ωρών. Με τη συνεπή και επιτυχή ολοκλήρωση, η/ο εθελόντρια/ής θα παραλάβει Πιστοποιητικό Εθελοντικής Συνεργασίας καθώς και Συστατική Επιστολή.

H VSA HELLAS επιφυλάσσεται να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός ατόμου από την Εθελοντική Ομάδα, για τις υποστηρικτικές ανάγκες του Προγράμματος κατά τη Φάση Γ (1/9/2019 - 30-6-2020).

Για την αίτηση εθελοντικής συνεργασίας και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 7710 847 ή στο κινητό 6976 66 49 16 το αργότερο έως 15 Οκτωβρίου 2018.

 

Φιλοσοφία - Στόχοι

H VERY SPECIAL ARTS HELLAS στηρίζει τη δράση της στις παρακάτω αρχές που έχουν ως κοινό παρανομαστή την πίστη στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου και στο δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες:
  • Η Τέχνη είναι μία αρχέτυπη και πανανθρώπινη γλώσσα με την οποία ο άνθρωπος εκφράζει τις σκέψεις, τις ιδέες, τα αισθήματα, τις λαχτάρες και τους φόβους του.
  • Η επαφή με την τέχνη οδηγεί στην αισθητική συγκίνηση και στην καλλιέργεια, ενώ συγχρόνως ψυχαγωγεί, εμπλουτίζει και εκλεπτύνει τον ψυχικό μας κόσμο.
  • Η Τέχνη ωθεί τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους προσωπικούς τους φραγμούς και χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους πολιτισμούς και τις γενεές.
  • Κάθε άνθρωπος με αναπηρία, σε κάθε ηλικία, δικαιούται να απολαμβάνει την τέχνη και να συμμετέχει, ως δημιουργικός καλλιτέχνης, ισότιμα σ’ αυτήν.
Διαβάστε περισσότερα...
 

25 years of VSA Hellas

 03 final copyA nonprofit organization for people with disabilities with sole aim, their right to artistic expression and participation in cultural events of the country, was established about 25 years ago for the first in Greece. Very Special Arts – Greek Organization of Art Programs for Persons with Disabilities constituted the Greek member of VSA The International Organization on Arts and Disability with numerous members in every corner of the world.

After 25 years of continuous action it remains one of the most, non US, active members of the global organization implementing high quality art programs that seek to enrich the lives of people with disabilities and provide opportunities to create and participate in the cultural community.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Μουσικοθεατρική Ομάδα

Φωτο Η ομάδα πριν την πρόβα. Η μουσικοθεατρική ομάδα ετοιμάζεται για πρόβα.  Τα μέλη της καθισμένα σε κύκλο πάνω σε χαλί με τα πόδια τεντωμένα μπροστά χωρίς παπούτσια. Κάποια παιδιά έχουν Σύνδρομο Down. Μια κοπέλα είναι καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ένα παιδί σηκώνει με το πόδι του ένα ψάθινο καπέλο.Η μουσικοθεατρική ομάδα «Της Δάφνης 8 Τα Καμώματα» μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς λειτουργίας είναι ένας άτυπος θίασος, που αριθμεί από 15 έως 20 μέλη με ή χωρίς νοητική υστέρηση. Έχει ανεβάσει πολλές μουσικοθεατρικές παραγωγές που παρουσίασε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού

Φωτο Δύο χορευτές κάνουν πρόβα για την παράσταση Fotosoma. Ενας χορευτής πάνω σε χορευτικό αμαξίδιο έχει γείρει το πάνω μέρος του σώματός του και κοιτάζει μπροστά. Τα χέρια του ακουμπούν στο πάτωμα. Πάνω στην πλάτη του είναι ξαπλωμένη στο πλάι μία χορεύτρια. Τα πόδια της είναι στον αέρα και το κεφάλι της με κλειστά μάτια είναι γερμένο επάνω του.

Η ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2003. Τα μέλη της είναι ενήλικα άτομα με ή χωρίς κινητική αναπηρία που έχουν σχετική εμπειρία στο χορό και δουλεύουν  υπό την καθοδήγηση μίας υπεύθυνης  χορεύτριας-χορογράφου.

Στόχος των μελών της ομάδας είναι να γνωριστούν καλύτερα με την τέχνη της κίνησης και να χορέψουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού

Φωτο Στιγμιότυπο από τη δουλειά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού. Μπροστά σε ένα ασπρόμαυρο παραβάν 5 κορίτσια και ένα αγόρι κάνουν όρθιοι σε κύκλο, απλές χορευτικές κινήσεις ενώ η υπεύθυνη τους βοηθάειΕίναι η νεώτερη καλλιτεχνική ομάδα της VSA Hellas. Ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2008 και δέχεται εφήβους και ενήλικες με αναπηρία. Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο τη συνεχή ανανέωση των προγραμμάτων μας τόσο στις ιδέες όσο και στους ανθρώπους μετά από τη διαπίστωση ενός έντονου ενδιαφέροντος από εφήβους να ασχοληθούν με το θέατρο.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Ομάδα Εικαστικών

Φωτο Η ομάδα ετοιμάζει τα σκηνικά της παράστασης. Τα μέλη της ομάδας εικαστικών – νέοι με νοητική υστέρηση – κάθονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και ζωγραφίζουν με πινέλα πάνω σε διάφορα υλικά. Όρθιος ο υπεύθυνος της ομάδας δίνει οδηγίες.Η ομάδα λειτουργεί σταθερά από τον Οκτώβριο του 1994 κυρίως με μέλη που έχουν νοητική υστέρηση. Κατευθυνόμενη από εμπνευσμένους εικαστικούς έχει δουλέψει με πολλές και διάφορες τεχνοτροπίες και υλικά,

Διαβάστε περισσότερα...
 

Ξεναγήσεις

Φωτο Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο. Μπροστά στο γνωστό μπρούτζινο άγαλμα του Αρχαιολογικού Μουσείου που πιθανολογείται ότι είναι του Ποσειδώνα ή του Δία μια ομάδα επισκεπτών με αναπηρικά αμαξίδια μαζί με τους συνοδούς τους ακούνε τον ξεναγό.Με το σκεπτικό ότι η συμμετοχή στη γνώση και τον πολιτισμό είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και όχι προνόμιο ολίγων, η VSA HELLAS ξεκίνησε το 1999 τη διοργάνωση επισκέψεων σε γνωστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα διαφόρων αναπηριών και υλοποιείται σε δύο κύκλους, των 18-20 ξεναγήσεων, κατ΄ έτος (Άνοιξη και Φθινόπωρο).

Διαβάστε περισσότερα...